Anketa k připravované knize o velorexu

Autor: Eiffel (velorex@email.cz)
Datum: 1. 2. 2006
Rubrika: Info
Celý článek: https://www.velorexy.cz/?loc1=48&article_id=560

Dochované stroje budou (pokud anketa neukáže že si to většina nepřeje) nedílnou součástí knihy. Pokud to dáme tiskárně, byla by cena knihy s dochovanými stroji pro všechny (i pro předplatitele) minimálně 1000,- Kč - proto se dělalo to předplatné = aby to mohli mít předplatitelé levnější.

Ještě malé upřesnění k chystané knize o Velorexu: bavil jsem se s jedním čtenářem stránek a z jeho slov pochopil, že z článků je cítit tlak na to, aby jste si knihu předpláceli. Ne, opravdu nechci nikoho tlačit do předplácení - mým hlavním cílem je udělat co nejkomplexnější přehled dochovaných strojů, protože se tato akce pravděpodobně nebude opakovat. Proto otravuji s těmi články - jde mi především o to, aby o knize a sbírce dochovaných strojů KAŽDÝ VĚDĚL! A co s tím potom kdo udělá je na něm - mě by jen strašně mrzelo, kdyby se ozval někdo se slovy "Já o knize s přílohou dochovaných strojů nevěděl - chtěl bych tam mít svůj stroj a nemůžu"...

Co se týče pomoci na knize, tak aby se uzavřela diskuse kolem ní, podle mého má 5 stupňů:
  1. aktivní = velká pomoc (pomáhá sehnat stroje do alba nebo posílá příspěvky nebo posílá konstruktivní kritiku s návrhy jak dál nebo zpracovává téma které je potřeba prostě - aktivně pomáhá) = bude pravděpodobně zapsán v knize pod větu "na knize spolupracovali"
  2. tvůrčí = nemá čas na pomoc ani finance na předplacení, ale pošle alespoň svůj stroj (nebo stroje ve svém okolí)
  3. pasivní = nemá čas, ale pomůže vydání knihy alespoň tím, že si ji předplatí = k dnešnímu dni tak učinilo 120 lidí a máme tak v ruce cca 120.000,- Kč !!!
  4. neutrální = nemá čas, nepošle ani fotky svého stroje a ani peníze na knihu, ale alespoň se o knize nezmiňuje v negativním smyslu
  5. žádná = myslím že tady už není třeba komentář
Tím ovšem neříkám, že pomáhat se musí - ne, vůbec ne, jen když někdo řekne "Já bych pomohl, ale nevím jak", tak z tohoto důvodu píšu toto vysvětlení. Prosím vás, na nikoho nechci útočit, toto vysvětlení je jen pro ty, kdo to chtějí vědět. OK?

Jaká kniha o velorexu by vam více vyhovovala?
Kniha s přílohou dochovaných stroju (850,- Kč)
54
Kniha bez přílohou dochovaných stroju (300,- Kč)
6
 Celkem hlasů: 60
Anketa skončila: 10. 2. 2006, typ: pro všechny, autor: Vlasta

Související články:
Vše o Velorexu
Velorex jak je a jak bylo
Kniha o velorexu
Výzva pro velorexáře