Expedice Tunis 2007

Autor: blesk (blesk.skaut@quick.cz)
Datum: 9. 9. 2007
Rubrika: Expedice
Celý článek: https://www.velorexy.cz/?loc1=48&article_id=669

Podzim klepe na dveře, velorexářská veřejnost pomalu chystá stroje na poslední sraz, který uzavírá sezónu, a vetšina pomalu chystá své stroje na zimní spánek.

Pro většinu je již tradičně skvělej sraz v Bukovanech vyvrcholením a uzavřením sezóny. Né však pro tři dobrodruhy, cestovatele, kterým posledním srazem roku naopak začíná vrchol sezóny - Expedice Tunis 2007.

Posádka

A kdo že jsou ty tři? Paliza, Přemek a moje maličkost. Jak už jsem již naznačil, tak při ukončení srazu v Bukovanech bude starovat naše tříčlenná expedice. A jakej máme vlastně plán?

Plán expedice

Přes Německo Rakousko a Itálii se po cca 1150km dostaneme do Janova a odtut trajektem 24hodin cesty do Tunisu.Tedy asi - už týden se nezobrazuje ceník přepravy :-)) - tak možná přeplavem.

V Tunisu pak máme připravenou trasu cca 3500km a nejvzdálenějším bodem pro nás bude vesnice Remada v jižním Tunisu. Okruh vede převážně v Tuniských horách a část cesty vede po Alžirských hranicích. Nenecháme si taky ujít moře a u Hammametu se krapek poválíme ve slané vodě . Tedy toto všechno a mnohem víc, pokud naše stroje pojedou tak jak si přejeme. Návrat do Čech pak plánujem na pondělí 22.října - pokud vše půjde hladce.

Online zprávy z expedice

No a díky Vlastovy a těmto stránkám můžete tuto naší cestu sledovat téměř online.

Je totiž zřízena speciální mailová schránka, do které máme v plánu denně zasílat mmsky(tedy pokud bude signál) s krátkým textem a ty by se měly automaticky převést k tomuto článku.

Tak nám držte palce a těšte se snad na bezproblémovou cestu a doufám i zajímavou reportáž.

Odkazy odjinud



Související články:
Tunis 2007 - před odjezdem
Pozdrav pro expedici Tunis od Lubomíra Pavelčáka