Klubový plakát pro rok 2010

Autor: rex68 (aksustr@centrum.cz)
Datum: 3. 12. 2009
Rubrika: Info
Celý článek: https://www.velorexy.cz/?loc1=48&article_id=772

Blíží se poslední měsíc roku, tedy čas, kdy se pro vás tvoří klubové plakáty a kalendáře pro rok následující.

Před několika měsíci proběhla v rámci ankety krátká diskuze o kvalitě klubových plakátů. Bylo přislíbeno, že klubový plakát bude pro následující roky tvořen ve spolupráci s grafikem a profesionální tiskárnou. Vypadalo to tedy na významný kvalitativní skok. Bohužel z tohoto záměru však opět sešlo a tvorba i tisk klubového plakátu byly zadány u tradiční firmy jako v předchozích letech.

Paní, která ve svém volnu plakát tvoří byla nejprve nemile překvapena poskytnutými fotografiemi, nicméně po vyloučení jedné téměř noční, na které nebylo nic vidět a druhé, kde kromě Os - karu 1953 bylo plno lidí, padla volba na vcelku povedený zadoboční záběr. Běžný tvar písma však působil poněkud fádně. Rozhodla se proto použít netradiční komiksové písmo kombinované s více barvami.

Názory na výsledek se mohou pochopitelně lišit. Zaslechl jsem již výhrady týkající kombinace fotografie nynější, barevné a černobílé malé, dobové, výhrady týkající se použitého písma typu - chybí tam už jen labutě a ryba apodobně.

Ať už jsou a budou stanoviska jakákoli, myslím, že pro tentokrát vznikl i když nikoli zásluhou Ivo Fajmana pěkný a díky použitému písmu skutečný plakát, který bude ozdobou každé garáže.