TAJEMSTVÍ MOJMÍRA STRÁNSKÉHO

Autor: velorexmaniak (jarontomas@seznam.cz)
Datum: 30. 8. 2011
Rubrika: Info
Celý článek: https://www.velorexy.cz/?loc1=48&article_id=842

Byl jsem osloven paní magistrou Janou Voleskou z České Třebové (mj.příbuznou pana Stránského), která mě požádala o zveřejnění následující informace:

V domově seniorů v Masarykově ulici, kde Mojmír Stránský žil, NEBYLO NALEZENO!!! Album strojů, jedinečné mnohasetstránkové dílo vázané do kůže, které bylo vytvořeno u příležitosti osmdesátých narozenin M.S., ve kterém byly seřazeny dle výrobních čísel, stroje nás všech s věnováním.

Tato unikátní publikace s vlepenými skutečnými fotografiemi, byla dle informací rodiny viděna ještě v březnu u postele pana Stránského, ale pak se po ní slehla zem.

Otázkou je, zda ji mohl pan Stránský těsně před hospitalizací v dubnu někomu zapůjčit nebo že by ji někdo přímo odcizil? Mojmír Stránský už na tuto otázku neodpoví...

Žádáme všechny velorexáře, kteří by k tomu mohli cokoli uvést nebo dokonce by toto dílo někde spatřili, aby mě neprodleně o celé věci informovali, abychom se pokusili vrátit tento jedinečný dar do České Třebové, kde by byl umístěn v Městském muzeu.

Ivo Fajman předává dar jubilantovi v roce 2004. Kde je dnes této knize konec???
Ivo Fajman předává dar jubilantovi v roce 2004. Kde je dnes této knize konec???



Mojmír Stránský si prohlíží dárek od velorexářů.
Mojmír Stránský si prohlíží dárek od velorexářů.